TAMSEC – Vår årliga konferens

TAMSEC 2023

Samhällssäkerhet: Fokus AI

13 november 2023 kl 12 (lunch), 13:00-16:00

Zenit, Campus Valla, Linköping

Artificiell intelligens kan vara ett hot mot samhällets säkerhet, men även en hjälp i till exempel beslutsstöd. Vi kommer att diskutera olika aspekter av AI för samhällets säkerhet på årets upplaga av vår årliga konferens TAMSEC (National Symposium on Technology and Methodology for Security and Crisis Management).

Inbjudna talare

I år har vi fördelen att få lyssna på en riktigt spännande inledningstalare, Fabio Ciravegna, som kommer att berätta om det orakel som vi alla letar efter i den generativa AI-teknologin. Fabio kommer att tala på engelska. Övriga medverkande talar på svenska, och dess inkluderar representanter från bland annat SÄPO, Trafikverket, FOI och LiU.

Vem riktar sig konferensen till?

Konferensen riktar sig till samhällsaktörer, företagare och icke-specialiserade forskare. Språket är främst svenska, men i år har vi fördelen att få lyssna till en världskändis inom området, Fabio Ciravegna, som kommer att tala på engelska.  Evenemanget är kostnadsfritt, men eftersom vi bjuder på lunch behöver vi ta in anmälningar. Länk till detta kommer snart.

LiU SAI – Scenen för AI

Årets upplaga av TAMSEC anordnas i samarbete med Linköpings universitet som en del av seminarieserien “Liu SAI – Scenen för AI”. På universitets hemsida finns mer information om SAI och det går även att se tidigare upplagor.

Fullständigt program kommer inom kort.

Anmäl dig senast 6 november!

Föregående års konferenser

2022

Drönarperspektiv

Med bland annat Polisen, Sjöfartsverket, Vinnova och FOI.

Ladda ner programmet.

2021

Sakernas internet

Med bland annat Carlo Fischione (KTH), Fredrik Löfgren (Safe Reaction) och Magnus Bång (LiU).

Ladda ner programmet.

2020

Cybersäkerhet

Med bland annat Panos Papadimitratos (KTH), Johan Fernquist (FOI) och Leif Nixon (Sectra).

Ladda ner programmet.